De impact van real-time inzichten op je groei: de SoftTouch omzet-app in de praktijk

09/07/2024

Bij SoftTouch streven we ernaar om het beheer van mode- en lingeriewinkels te vereenvoudigen. Enkele jaren geleden kwamen we tot het besluit dat een app waar je de real-time omzet kan zien hierbij kan helpen. Ondertussen gebruiken veel klanten deze meerdere keren per dag. Maar waarom is (real-time) data zo belangrijk?

Flexibiliteit en snelheid

Een van de grootste voordelen van een mobiele app met real-time gegevens is de snelheid waarmee je aanpassingen kan maken. Met de SoftTouch app kunnen retailers direct inzicht krijgen in hun dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse verkoopcijfers, inclusief gedetailleerde analyses per productcategorie, locatie en meer. Dit stelt hen in staat om snel beslissingen te nemen om bijvoorbeeld voorraadniveaus aan te passen, marketingcampagnes te verbeteren of klantgerichte acties te ondernemen, allemaal gebaseerd op actuele gegevens.

“Door het toevoegen van een icoontje met het weer van de dag, kunnen we nu onze omzet t.o.v. vorig jaar beter begrijpen.”  -Michaëla, lingeriezaak La Bella Donna te Lochristi.

Efficiënt voorraadbeheer

Voorraadbeheer is een van de belangrijkste onderdelen van het succesvol beheren van een klerenwinkel of lingeriewinkel. De SoftTouch app biedt retailers de tools om hun voorraad op een effectieve manier te beheren. Door real-time voorraadgegevens te analyseren, kunnen bedrijven anticiperen op vraagfluctuaties en proactief reageren om te voorkomen dat producten uitverkocht raken of dat er onnodige overschotten ontstaan. Dit niet alleen optimaliseert de operationele kosten, maar verbetert ook de klanttevredenheid door het beter inspelen op de vraag naar specifieke stuks.

Data-gedreven beslissingen

Een ander belangrijk voordeel van de softtouch app is de mogelijkheid om gegevens-gedreven beslissingen te nemen. Door uitgebreide rapportages en visuele analyses te gebruiken, kunnen retailers trends identificeren, seizoenspatronen begrijpen en zelfs klantgedrag voorspellen. Deze inzichten stellen bedrijven in staat om strategieën te ontwikkelen die nauw aansluiten bij de behoeften van hun klanten, wat direct kan leiden tot een verhoogde omzet en verbeterde winstgevendheid.

“Op de app kunnen we veel data terugvinden, gelukkig is deze heel gebruiksvriendelijk en vinden we steeds heel snel de informatie die we nodig hebben.” – Lore van Ria – Bodies & Stories te Malle.

Conclusie

Kortom, de SoftTouch omzet-app is een mobile app op iOS en Android waar je real-time je omzet kan terugvinden, vergelijken en groeperen. Toegankelijk, overzichtelijk en efficiënt. Want alles begint met inzichten.

Terug

    Schrijf je in om op de hoogte te blijven!