Stappenplan voor een succesvolle soldenperiode in je modewinkel

13/06/2024

Stappenplan voor een succesvolle soldenperiode in je modewinkel

Op 1 juli 2024 beginnen de zomersolden in België. Dit is een van de drukste tijden van het jaar voor modewinkels. Als zaakvoerder wil je ervoor zorgen dat je winkel optimaal profiteert van deze periode. Bij SoftTouch begrijpen we de uitdagingen en kansen die deze tijd met zich meebrengt. Daarom delen we graag enkele praktische tips en tricks om je verkoop te maximaliseren en je klanten een aangename ervaring te bieden. Daarbovenop is er ook een checklist beschikbaar.

 1. Inventarisatie en voorraadbeheer

Begin ruim van tevoren met het controleren van je inventaris. Identificeer welke items in de uitverkoop gaan en zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt van populaire producten. Dit helpt om snel uitverkochte items te voorkomen.

 1. Marketingcampagnes voorbereiden

Start met het plannen van je marketingcampagnes. Gebruik e-mail, sociale media en je website om klanten op de hoogte te stellen van de aankomende solden. Overweeg exclusieve previews of vroege toegang voor trouwe klanten om de betrokkenheid te vergroten.

 1. Winkellay-out optimaliseren

Herschik je winkel om uitverkoopitems op strategische plaatsen te zetten. Creëer aantrekkelijke displays die de aandacht van klanten trekken en ervoor zorgen dat ze gemakkelijk door de winkel kunnen navigeren.

 1. Prijsstrategie bepalen

Beslis over de hoogte van de kortingen en stel een strategie op voor prijsverlagingen gedurende de soldenperiode. Begin met kleinere kortingen en verhoog deze geleidelijk om een constante stroom van klanten te behouden.

 1. Personeel trainen

Zorg ervoor dat je personeel goed is voorbereid op de drukte. Geef training in klantgerichtheid, productkennis en het omgaan met verhoogde verkeersdrukte. Overweeg om tijdelijk extra personeel in te huren.

 1. Solden instellen in je kassasysteem

Vergeet niet om je solden in je systeem te brengen. Onder andere Tilroy, Lightspeed en SoftTouch bieden zo een kassasysteem met voorraadbeheer aan. Bij een programma zoals dat van SoftTouch kan je de kortingen automatiseren, de voorraad realtime bijhouden en verkooprapporten genereren om het proces efficiënter te maken.

 1. Online verkoop optimaliseren

Zorg ervoor dat je online winkel klaar is voor de solden. Hou er rekening mee dat als je de kortingen ook op je webshop toepast, klanten het recht hebben op retourneren.

 1. Klantenservice verbeteren

Zorg dat je personeel proactief is in het helpen van klanten. Minimale wachttijden en een hoge servicekwaliteit kunnen het verschil maken in klanttevredenheid en verkoopcijfers.

 1. Realtime voorraadmonitoring

Houd dagelijks de voorraadniveaus in de gaten en vul snel aan waar nodig. Pas kortingen aan op basis van verkoopprestaties en klantvraag om optimaal te profiteren van de soldenperiode. Bij SoftTouch kan je gebruik maken van de voorraadapp waar je realtime je verkopen kan in terugvinden.

 1. Evaluatie en aanpassing

Na de soldenperiode is het belangrijk om de resultaten te evalueren. Analyseer welke items het beste verkochten en welke promoties het meest effectief waren. Gebruik klantfeedback en verkoopdata om je strategie te verfijnen voor de volgende soldenperiode.

Door deze tien stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je modewinkel optimaal profiteert van de soldenperiode. Bereid je goed voor, bied een geweldige winkelervaring en maak gebruik van technologie om je processen te stroomlijnen. Succes met de solden!

Wij maakten alvast een Solden checklist die je zomaar kan downloaden.

Meer informatie rond de soldenperiode kan je vinden op de website economie fgov.

Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via info@softtouch.be

Terug

  Schrijf je in om op de hoogte te blijven!