4 Voordelen van een loyaliteitsprogramma

06/01/2016

1. Klanten behouden

Uiteraard is het doel van een loyaliteitsprogramma zoals een klantenkaartsysteem eerst en vooral om klanten aan uw winkel te binden. Door een kleine incentive aan te bieden in ruil voor hun aankoop, wordt de kans vergroot dat ze klant zijn volgende aankoop ook bij jou in de winkel zal doen. Uiteraard ga je sneller shoppen in de winkel waar je toevallig nog een kortingsbon van hebt, dan in een winkel waar je de volle pot betaalt. Zeker als de service er bij de vorige aankoop ook nog eens op en top was.

2. Beter inspelen op de wensen van de klant

Omdat je gegevens bewaart van de klant, kan je ook beter inspelen op wat zijn wensen. De gegevensstroom die voorkomt uit het vergaren van waardevolle informatie moet je in staat stellen om .. te herkennen in het gedrag van de klant. Door deze cijfers op de voet op te volgen, kan je betere managementbeslissingen nemen voor uw zaak. Slaat een bepaald artikel of merk minder goed aan bij uw doelpubliek? Koop er dan minder van aan in het volgend seizoen. Klinkt logisch, zou je denken. Toch worden deze beslissingen nog te vaak genomen op basis van het buikgevoel. Ervaring leert ons echter dat het buikgevoel niet altijd strookt met de werkelijkheid. Objectieve cijfers kunnen je bij je beslissingen ondersteunen.

3. Communiceren op maat van de klant

Nu je weet wie je klanten zijn, kan je ze indelen in groepen. Dit staat je toe om naar groepen met dezelfde voorkeuren op dezelfde manier te communiceren.

4. Klanten terugwinnen

Het in kaart brengen van de gewoontes van je klanten, staat je ook toe om ze terug naar je winkel te lokken als ze al even niet meer geweest zijn. Cijfers die hierbij een grote rol spelen zijn.

Terug

    Schrijf je in om op de hoogte te blijven!