FAQ


Is het mogelijk om via de kassa facturen op te maken?

Facturen kunnen zowel via de kassa als via de backoffice aangemaakt en afgedrukt worden. Bij klanten met een zelfstandige activiteit kan je de gegevens van de onderneming gemakkelijk toevoegen aan de algemene klantgegevens. Bij een volgende aankoop kan je met één muisklik een factuur aanmaken voor deze klant. Een factuur kan afgedrukt worden via de ticketprinter of via een standaard A4 printer. (meer…)

Kan ik een overzicht opvragen van de kassaverrichtingen?

Een historiek kan op elk moment van de dag worden opgevraagd via de kassa, mits deze functie is ingeschakeld. Via deze functie kan je informatie opvragen over een verkoop die eerder op de dag werd gedaan, bijvoorbeeld om een terugname te registreren. (meer…)

Kan ik gebruik maken van een klantenkaartsysteem?

Ja, het merendeel van de SoftTouch klanten maakt gebruik van een identiteitskaartlezer om klantenkaarten aan te maken. Na het uitlezen van de ID is de klantenkaart in enkele seconden aangemaakt én hoeft de klant verder geen bijkomende kaarten bij te houden. Van zodra de klant in het systeem zit, kan je hem gemakkelijk opzoeken aan de kassa.

Is het mogelijk om statistieken op te vragen?

200 uitgebreide rapporten die ingebouwd zitten in ons systeem, verschaffen je een duidelijk inzicht in de cijfers van je onderneming. Zo kan je statistieken opvragen over verkoop, doorverkoop, leveranciers, verkoop per seizoen of per klant enz.

Wie kan de FashionManager van SoftTouch gebruiken?

SoftTouch is dankzij zijn jarenlange ervaring in de sector gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor modezaken. Onder modezaken verstaan we niet enkel kledingzaken, maar ook:

  • Lingeriezaken
  • Sportwinkels
  • Schoenenwinkels
  • Juweelzaken
  • Concept stores
  • Enz…

Kan ik de voorraad van mijn winkel koppelen aan een webshop?

Ja, indien je met de FashionManager van SoftTouch werkt kan je de voorraad van je winkel gemakkelijk koppelen aan die van je webshop. Uw web developer bouwt uw webshop en wij zorgen vervolgens voor een naadloze koppeling.

Heb ik voor verschillende winkels een aparte backoffice nodig?

Het voordeel van FashionManager is dat alles wordt beheerd via een gecentraliseerde beheerdersmodule. Voor uw verschillende winkels heeft u dus geen aparte backoffice nodig.

Kan ik via het kassasysteem cadeaucheques aanmaken?

Via de labelprinter kan je gemakkelijk een barcode afdrukken die je vervolgens op je gepersonaliseerde cadeaucheque kan aanbrengen. Beschik je niet over gepersonaliseerde cadeaucheques? Een cadeaucheque kan je ook gewoon afdrukken via de ticketprinter om vervolgens aan de klant te overhandigen. Bij een volgende aankoop herkent het systeem meteen de cadeaucheque na het scannen van de barcode op het ticket.

Wat zijn de voordelen van EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange en wisselt elektronisch informatie uit tussen partijen in de vorm van zogeheten gestructureerde berichten. Deze vorm van communicatie biedt voor iedereen vele voordelen. De informatieoverdracht is betrouwbaarder, verkleint de kans op fouten én zorgt voor minder werk bij het beheren van uw voorraad. (meer…)

Wat is de prijs van een standaardinstallatie?

De prijs van een volledige installatie verschilt van winkel tot winkel door een aantal zaken. Het aantal winkels die u heeft spelen een grote rol, alsook het aantal kassa’s u wenst te gebruiken per winkel. Daarnaast moet er ook gekeken worden of u al dan niet al over bepaalde hardware beschikt. Pas dan kan een offerte op maat worden opgemaakt.

Wenst u meer informatie over onze prijzen? Klik dan hier om ons te contacteren.

Op welk besturingssysteem draait het programma?

Onze software is gemaakt om te werken in een Windows omgeving, toch is het ook mogelijk om het programma te installeren op een Mac computer (Apple). Wenst u hier meer informatie over? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hoe ziet een basisopstelling er uit?

Hoe de opstelling er uit ziet hangt af van de grootte van uw winkel.

Klik hier om te zien hoe de basisopstelling van de hardware en software bij een kleine modezaak met één kassa er uit ziet.

Kan ik mijn kassa koppelen aan mijn webshop?

SoftTouch heeft een webkoppeling of API ontwikkeld, waarmee u uw kassa gemakkelijk kan laten koppelen aan uw webshop. Hiervoor dient u beroep te doen op een web ontwikkelaar die de webkoppeling voor u implementeert.