Hoe werkt onze webkoppeling of API?

30/11/2018

Wat is een API

API staat voor Application Programming Interface. Wat voor een leek eigenlijk net zo verklarend is als de afkorting zelf. Heel simpel gezegd, is een API niets anders dan een ingang tot het systeem voor andere systemen. Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken. Onze API is dus niets anders dan een koppeling die wij hebben ontwikkeld om uw webshop/website en uw database met elkaar te laten communiceren.

Hoe werkt het in de praktijk?

Om te starten met een online shop of reservatiesysteem werkt u het best samen met een web developer die voor u de website ontwikkelt. Om de productgerelateerde informatie op te kunnen vragen, kan uw webdeveloper gebruik maken de API die SoftTouch heeft ontwikkeld. Met een login en paswoord kan uw web developer gegevens opvragen om die vervolgens weer te geven op uw website. Zo kan u uit de database bijvoorbeeld volgende informatie ophalen: Afbeeldingen, omschrijvingen, prijzen, aantal beschikbare stuks, maten, enz…

Uw online voorraad is in real-time verbonden met uw database. Wat betekent dit? Een artikel dat in de winkel wordt verkocht zal ook online niet meer beschikbaar zijn en vice versa. Op die manier voorkomt u dat eenzelfde artikel twee maal verkocht wordt.

U wenst meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Retourner

    Schrijf je in om op de hoogte te blijven!