TIP: Zo stuurt u geen ongewenste SMS’en naar uw klanten (via Proximus)

Niets is zo frustrerend voor de klant als het ontvangen van ongewenste sms’en. Bovendien wordt versturen van ongewenste sms’en wettelijk gezien als spam en is het dus strafbaar. Hier kan u als zaakvoerder aansprakelijk voor gesteld worden. Volg om dit te vermijden de reacties op berichten naar uw klanten goed op!

Wie sms’en verstuurt via Proximus kan na het versturen van een sms-campagne onmiddelijk reacties ontvangen van klanten. Een klant die verder geen sms’en meer wenst te ontvangen kan u daar dus gemakkelijk van op de hoogte stellen. Ziet u in de backoffice dat een klant “STOP” of “Geen sms’en meer” naar u stuurt, zorg er dan ook voor dat die klant geen sms’en meer van u ontvangt. Dit doet u door onderstaande stappen te volgen.

Hoe gaat de opvolging in zijn werk in de backoffice?

LET OP: Enkel mogelijk indien u sms’en verzendt via Proximus.

Druk in het menu op “interne mail” en selecteer vervolgens “Overview client response”. In het client response-scherm worden de reacties van uw klanten opgelijst.

Bij negatieve respons kan je voorkomen dat deze klant in de toekomst nog berichtjes van u ontvangt door hem in dit venster te selecteren en vervolgens op het vuilbakje te drukken.

← Terug