Over SoftTouch


Het verhaal van ons kassasysteem begint in 1998, lang voordat er sprake was van SoftTouch. In dat jaar ontwikkelde Frank Vercruyssen immers de eerste versie van onze FashionManager voor zijn kledingzaak Actual Fashion. Wanneer enkele collega’s hem aanspraken over dit kassasysteem, bleek al snel dat het veel gebruiksvriendelijker was dan de andere producten die er toen op de markt waren.

In 1999 was het dan zover: SoftTouch werd geboren. Op dat moment was het nog ondenkbaar dat de toenmalige eenmanszaak zou uitgroeien tot wat SoftTouch vandaag betekent. Doordat Frank zowel ontwikkeling, verkoop en installatie van het kassasysteem voor eigen rekening nam, leerde hij de markt door en door kennen. Dit was dan ook de basis voor de uitzonderlijke dienstverlening die wij vandaag bieden.

Het was in het jaar 2009 dat het bedrijf een explosieve groei kende: er werd een nieuw kantoor met ruime demonstratieruimte gebouwd, en er werden nieuwe medewerkers aangenomen. Op dit moment is SoftTouch uitgegroeid tot een zaak met 10 medewerkers met een grondige knowhow van zowel kassasystemen als de modewereld.

In 2019 zijn we gestart met het ontwikkelen van webshops, met als doel zowel offline als online duidelijk aanwezig te zijn. De vraag naar webshops steeg door de COVID-19-pandemie enorm, waardoor we tot op heden al meer dan 180 webshops hebben gebouwd voor onze klanten.

SoftTouch viert inmiddels haar 25-jarig bestaan. In 2024 zijn we gegroeid naar een team van 11 medewerkers en hebben we meer dan 1050 kassasystemen geïnstalleerd.

Wat kan de FashionManager?   Vraag een demonstratie aan!