Blog


Hoe werkt onze webkoppeling of API?

30/11/2018

Wat is een API

API staat voor Application Programming Interface. Wat voor een leek eigenlijk net zo verklarend is als de afkorting zelf. Heel simpel gezegd, is een API niets anders dan een ingang tot het systeem voor andere systemen. Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken. Onze API is dus niets anders dan een koppeling die wij hebben ontwikkeld om uw webshop/website en uw database met elkaar te laten communiceren.

Hoe werkt het in de praktijk?

Om te starten met een online shop of reservatiesysteem werkt u het best samen met een web developer die voor u de website ontwikkelt. Om de productgerelateerde informatie op te kunnen vragen, kan uw webdeveloper gebruik maken de API die SoftTouch heeft ontwikkeld. Met een login en paswoord kan uw web developer gegevens opvragen om die vervolgens weer te geven op uw website. Zo kan u uit de database bijvoorbeeld volgende informatie ophalen: Afbeeldingen, omschrijvingen, prijzen, aantal beschikbare stuks, maten, enz…

Uw online voorraad is in real-time verbonden met uw database. Wat betekent dit? Een artikel dat in de winkel wordt verkocht zal ook online niet meer beschikbaar zijn en vice versa. Op die manier voorkomt u dat eenzelfde artikel twee maal verkocht wordt.

U wenst meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Lees verder »

Stockbase

Stockbase - Banner
26/10/2017

SoftTouch implementeert Stockbase op kassasysteem

Dankzij de implementatie van Stockbase in het kassasysteem wordt het voor een retailer mogelijk om op de winkelvloer gebruik te maken van een breder en dieper assortiment via de kassa.

Lees verder »

4 Voordelen van een loyaliteitsprogramma

voordelen van een loyaliteitsprogramma
06/01/2016

1. Klanten behouden

Uiteraard is het doel van een loyaliteitsprogramma zoals een klantenkaartsysteem eerst en vooral om klanten aan uw winkel te binden. Door een kleine incentive aan te bieden in ruil voor hun aankoop, wordt de kans vergroot dat ze klant zijn volgende aankoop ook bij jou in de winkel zal doen. Uiteraard ga je sneller shoppen in de winkel waar je toevallig nog een kortingsbon van hebt, dan in een winkel waar je de volle pot betaalt. Zeker als de service er bij de vorige aankoop ook nog eens op en top was.

2. Beter inspelen op de wensen van de klant

Omdat je gegevens bewaart van de klant, kan je ook beter inspelen op wat zijn wensen. De gegevensstroom die voorkomt uit het vergaren van waardevolle informatie moet je in staat stellen om .. te herkennen in het gedrag van de klant. Door deze cijfers op de voet op te volgen, kan je betere managementbeslissingen nemen voor uw zaak. Slaat een bepaald artikel of merk minder goed aan bij uw doelpubliek? Koop er dan minder van aan in het volgend seizoen. Klinkt logisch, zou je denken. Toch worden deze beslissingen nog te vaak genomen op basis van het buikgevoel. Ervaring leert ons echter dat het buikgevoel niet altijd strookt met de werkelijkheid. Objectieve cijfers kunnen je bij je beslissingen ondersteunen.

3. Communiceren op maat van de klant

Nu je weet wie je klanten zijn, kan je ze indelen in groepen. Dit staat je toe om naar groepen met dezelfde voorkeuren op dezelfde manier te communiceren.

4. Klanten terugwinnen

Het in kaart brengen van de gewoontes van je klanten, staat je ook toe om ze terug naar je winkel te lokken als ze al even niet meer geweest zijn. Cijfers die hierbij een grote rol spelen zijn.

Lees verder »

10 Vragen bij aankoop van een nieuw kassasysteem voor uw modezaak

17/12/2015

U opent een winkel en hebt een hoop beslissingen te nemen. Eén van de keuzes die je moet maken is met welk kassasysteem je aan de slag gaat. Als je het zoekwoorden “kassasysteem” of “kassa winkel” even googelt vindt je al snel enkele aanbieders van kassasoftware terug, maar welk systeem past het best bij jouw winkel? Op de websites die je bezoekt, wordt er vaak met termen gegoocheld die niet altijd even duidelijk zijn. Om jou bij jouw zoektocht te ondersteunen, stelden we 10 vragen op die je kunnen helpen om voor het juiste pakket te kiezen.

Lees verder »

Belgische moderetailer klaar voor RFID technologie

RFID
01/10/2015

Moderetailers kunnen met behulp van Radio Frequency Identification (RFID) de wachtrijen aan de kassa tot de helft reduceren en een hele winkel inventariseren in slechts enkele minuten tijd. Gisteren werd de technologie gedemonstreerd bij Giks mode in Kortrijk. Met een complete implementatie van RFID is Giks pionier in België omtrent het gebruik van RFID in de modesector.

Lees verder »