Belgische moderetailer klaar voor RFID technologie

01/10/2015

Moderetailers kunnen met behulp van Radio Frequency Identification (RFID) de wachtrijen aan de kassa tot de helft reduceren en een hele winkel inventariseren in slechts enkele minuten tijd. Gisteren werd de technologie gedemonstreerd bij Giks mode in Kortrijk. Met een complete implementatie van RFID is Giks pionier in België omtrent het gebruik van RFID in de modesector.

Pioniers in België

Als eersten in België lanceerden partners Resatec, SoftTouch & RFkeeper de RFID technologie met succes bij modeketen Giks. De technologie is niet nieuw, RFID of Radio Frequency Identification wordt al in verschillende sectoren toegepast maar vindt nu ook zijn weg naar de modesector. Gisteren demonstreerden bovenstaande partijen de toepassingen ervan op het evenement “RFID voor moderetailers”. Moderetailers van over het hele land waren aanwezig en konden de technologie live ontdekken & testen.

Inventariseren in no-time

Het inventariseren van een hele winkel gebeurt via RFID in slechts enkele minuten tijd. Om te inventariseren kunnen rekken van op afstand gescand worden, waarna een volledig overzicht van de aanwezige artikelen op een pc-scherm verschijnt. De retailer hoeft de winkel niet meer te sluiten voor een stockopname en elimineert menselijke fouten, met een nauwkeurigheid van 99% tot gevolg.

Inventariseren in no-time

Verkort de wachtrijen aan de kassa

Bij het verwijderen van de tags aan de kassa, wordt de prijsinformatie automatisch door het kassasysteem geregistreerd, waardoor het afrekenen dubbel zo snel verloopt. Een barcode scannen wordt bij het gebruik van RFID dus overbodig. Bovendien geeft de RFID-tag een alarm bij poging tot diefstal. De oplossing is 100 % compatibel met bestaande winkelbeveiligingspoortjes.

RFID biedt een nieuwe 3 in 1 oplossing die de retailer toelaat een enorme tijdwinst te boeken, een hogere verkoop te realiseren én de kans op fouten te reduceren tot een absoluut minimum.

Wat denkt u over het gebruik van RFID in de modesector? Laat uw mening hieronder horen!

Terug

    Schrijf je in om op de hoogte te blijven!