Nieuwe inzichten op dé technologiebeurs EuroCIS 2024

06/03/2024

Al meer dan een 10 jaar bezoeken we EuroCIS, dé beurs voor retailtechnologie, in Düsseldorf. Tom Maes, Jeroen Van Hoorde en Kristof Van Steenkiste, de drie zaakvoerders van SoftTouch, zijn vaste bezoekers van dit jaarlijkse evenement met indrukwekkende cijfers: meer dan 13.500 bezoekers uit 95 landen en meer dan 475 exposanten uit 41 landen.

Waarom gaan jullie al meer dan tien jaar naar deze beurs?

Het biedt ons niet alleen een overzicht van de nieuwste innovaties en trends in de retailsector, maar stelt ons ook in staat om ons netwerk uit te breiden en persoonlijke relaties met leveranciers te versterken. Tom, Kristof en Jeroen benadrukken het belang van deze persoonlijke contacten en hoe het bijdraagt aan een dieper inzicht in de sector en  eigen strategische ontwikkeling.

Welke nieuwe ontwikkelingen hebben jullie dit jaar gezien?

Op EuroCIS hebben we opvallende nieuwe trends gezien, zoals de groeiende integratie van Artificial Intelligence (AI) in verschillende aspecten van de detailhandel. Daarnaast zien we ook veel ontwikkelingen zoals selfservicekiosken, virtuele paskamers waar klanten in 3D kledij kunnen passen en de mogelijkheid om de klanten tot in detail te scannen. Van dit laatste vragen we ons wel af of het al dan niet 100% legaal is.

Kristof merkte op dat de hardware ook aan het evolueren is, met een verschuiving naar meer Android-gebaseerde systemen in de winkelomgeving. Terwijl Jeroen onder de indruk was van het gebruik van AI-technologieën in winkels, erkende hij ook de uitdagingen van het implementeren van dure technologische oplossingen die mogelijk niet voor alle klanten haalbaar zijn.

Wat nemen jullie mee naar SoftTouch na de beurs?

  1. We kunnen met een gerust hart zeggen dat SoftTouch ook op technologie vlak nog steeds mee is met de huidige ontwikkelingen.
  2. Door EuroCIS zijn we weer helemaal op de hoogte van de toekomsttrends. We zullen deze dan ook doelgericht blijven opvolgen.
  3. Daarnaast heeft het nog maar eens de waarde van persoonlijk contact met leveranciers benadrukt.

We blijven kritisch kijken naar nieuwe ontwikkelingen en evalueren zorgvuldig welke oplossingen een echt waarde toevoegen aan de winkels van onze klanten.  Stay tuned voor onze nieuwe updates.

Op naar volgend jaar!

Terug

    Schrijf je in om op de hoogte te blijven!