Marty


Marty werd in 1930 opgericht in Aalst en werd in het begin van de jaren 90 overgenomen door de huidige zaakvoerders. Je vindt er een ruim aanbod aan dames- en herenmerken voor verscheidene kleedmomenten.

Na een tijdje met het kassasysteem gewerkt te hebben dat voorhanden was bij overname, gingen we op zoek naar een nieuw systeem. Na een zoektocht naar de verschillende mogelijkheden, kwamen we onder andere bij SoftTouch terecht. SoftTouch was in die periode één van de eersten die een systeem aanbood waarbij alle gegevens “in de cloud” werden opgeslagen. Dit – samen met de knowhow over de modesector, die zich vertaalt in het systeem – heeft ons toen overtuigd om de overschakeling naar SoftTouch te maken. Het systeem werkt flexibel en is volledig toegespitst aan de noden van de fashion retailer.

Het inzicht in de interne gegevens, heeft onze aankoopstrategie enorm verbeterd!

Via de beschikbare rapporten kan een schat aan informatie worden opgevraagd. De verkopen per artikel of merk, alsook de doorverkoop en de gerealiseerde omzet kunnen gemakkelijk worden opgevraagd. Nog interessanter zijn de rapporten die inzicht geven in welke mate producten goed verkopen of op welke producten de hoogste marges worden gehaald. Deze rationele inzichten laten je toe om een optimale en gerichte aankoopstrategie uit te werken.

“Bij SoftTouch wordt er altijd naar oplossingen gezocht.”

Bij processen waarvoor er in het systeem nog geen oplossing voorhanden zou zijn, wordt er altijd naar een oplossing gezocht.

Zo worden bij ons vaak transfers gedaan, waarbij artikels van de ene winkel naar de andere winkel worden verplaatst. Hierbij moest er voordien per artikel en per maat, handmatig worden genoteerd welke artikels het betrof. Later werden die dan pas in de stock verwerkt. Een tijdrovende klus!

SoftTouch ontwikkelde voor ons een systeem waarbij de transfers zonder omweg in de computer kunnen worden ingevoerd. Achteraf kan hier nu gemakkelijk een overzicht van worden afgedrukt. Een enorme vooruitgang die tijdsbesparend werkt!

De belangrijkste features van het systeem zijn de flexibiliteit & de mogelijkheid om op elk moment en in real-time informatie op te vragen. Intussen werken we meer dan 10 jaar met SoftTouch en zijn we er nog steeds van overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt!

Paul Senden – Zaakvoeder, Marty

Marty - Heren- & Vrouwenkledij - Aalst
Marty - Modezaak voor heren en dames te Aalst
Marty I Aalst

Meer referenties