Imagin


Imagin & Rosas in Schoten. Twee modezaken met een geheel eigen karakter, op een steenworp van elkaar verwijderd en uitgebaat door dezelfde zaakvoerders. Imagin richt zich voornamelijk op vrouwen van boven de 25 die op zoek zijn naar fashionable no-nonsense kledij. Je vindt er merken als Vila, Nathalie Vleeschouwer, Geisha & Pepe Jeans.Rosas richt zich daarentegen op een iets jonger publiek met een aantal meer gedurfde merken, gepresenteerd in een vernieuwend interieur. In een strak decor vind je er originele, frisse & trendy kledij voor fashionista’s terug.

“Sinds de opening van de eerste modezaak Imagin, wordt er al met het systeem van Softtouch gewerkt. Bij de opening van de tweede zaak, werd deze lijn verder doorgetrokken. Het grote voordeel is dat de twee winkels nu via één en hetzelfde systeem kunnen worden beheerd!”

“Alle belangrijke informatie wordt in het systeem opgeslagen. Zowel de kassaverrichtingen als de historiek van een klant zijn direct beschikbaar.”

Een groot voordeel van de kassa is dat alles traceerbaar is, je hebt dus altijd iets om op terug te vallen. Bijvoorbeeld als een klant zijn kasticket verloren is, kan dit gemakkelijk worden terug gevonden via het kassasysteem. Dat alles in de kassa wordt opgeslagen, betekent ook dat de klant geen klantenkaart meer bij hoeft te houden. Al zijn acties worden geregistreerd en gelinkt aan zijn persoonlijke gegevens, die te allen tijd kunnen worden opgevraagd.

Het bijhouden van de gegevens van de klant staat ons ook toe om de klant beter te bedienen. Zo kunnen we bijvoorbeeld zijn vorige aankopen raadplegen voor een beter advies.

Bij ons krijgt de klant na aankoop van 10 stuks een automatische korting. Deze korting geldt voor de twee winkels, wat ervoor zorgt dat klanten van de ene winkel ook naar de andere winkel worden gelokt. Een klantenbindingssysteem dat bij ons heel goed werkt.

“Alles wat beheer betreft, gebeurt via één krachtig systeem.”

Onze beide winkels worden via één systeem beheerd. Het voordeel is dat er zowel gecombineerde als individuele cijfergegevens mee kunnen worden opgevraagd. Dit laat ons toe om samen met onze leverancier de inkopen van het vorige seizoen te analyseren om de inkoopstrategie voor het volgende seizoen te optimaliseren.

Verder kunnen we dagelijks een overzicht van de kastickets opvragen, het aantal verkochte artikelen van een bepaald merk consulteren of de doorverkoop per artikel opvragen. Ook het opzetten van een sms of e-mail campagne gebeurt via de back office.

“De belangrijkste feature van softTouch is de betrouwbaarheid. Bij vragen weet je zeker dat er altijd een oplossing gevonden wordt.”

Voor mij is de belangrijkste feature van SoftTouch de betrouwbaarheid. Mocht er iets voorvallen met het systeem tijdens een drukke periode, weet ik dat SoftTouch zo snel mogelijk een oplossing vindt!

In het systeem van SoftTouch krijg je de tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor een fashion retailer. Je voelt dat het systeem is ontwikkeld door iemand die de branche door en door kent!

Sophie Ringoot – Zaakvoerster, Imagin

Imagin & Rosas I Kledingzaak Schoten
Imagin & Rosas I Schoten
Imagin & Rosas - Schoten

Meer referenties